AVALON MEDIA

.

Avalon Premium Hosting

Što je Web Hosting?

Sam pojam web hostinga ne možemo opisati i točno definirati s jednom rečenicom, jer danas postoji puno različitih tipova web hostinga. Ono što ih sve karakterizira je mogućnost pohrane podataka kako bi isti bili dostupni putem Interneta.

U većini slučajeva za krajnje korisnike Interneta to su Internet stranice; web portali, blogovi, forumi…dostupni širokom krugu posjetitelja, tj. svima koji imaju pristup Internetu.

Kada su web stranice gotove ili prilikom same izrade web stranice, a da bi bile dostupne posjetiteljima, potrebno ih je staviti na specijalno računalo koje je danonoćno spojeno na Internet. Takva se računala nazivaju poslužitelji (serveri). Njihov dizajn nešto je drugačiji od klasičnog PC-a - posjeduju moćniji procesor, veću količinu memorije i diskova, bolje hlađenje, a diskovi i napajanje su im redudantni. Iz navedenoga stoga možemo zaključiti, da se usluga smještaja web stranica na web servere naziva WEB HOSTING.

 

Za razliku od stolnih računala na kojima dominiraju Windowsi, na serverima je dominantan operacijski sustav Linux i "open source" aplikacije (Apache, PHP) i baze podataka (MySQL, PostgreeSQL). Svaki ozbiljniji pružatelj web hosting usluge morao bi osigurati da njihovi serveri budu smješteni u posebno prilagođenim prostorijama koje imaju osigurane uvjete za nesmetan rad:

  • prvenstveno UPS (alternativni izvor električne energije) kao osiguranje da će serveri raditi ukoliko nestane struje sa primarnog izvora
  • redovito sigurnosno kopiranje podataka (backup) u slučaju mehaničkog kvara servera, naravno da se on može raditi i po Vašem zahtjevu u većini slučajeva dodatnom nadoplatom
  • uredan i nesmetan rad klimatizacijskih uređaja kako bi temperatura bila niska i naravno korištenje filtra za pročišćavanje zraka od raznih čestica prljavštine
  • protupožarna zaštita
  • tehnička služba dostupna 24/7 koja u vrlo kratkom vremenu na svaki problem može jako brzo reagirati
  • dobro složenu mrežu, brz i kvalitetan pristup Internetu, te naravno alternativu u slučaju nekakvog kvara

Sve su to stvari koje krajnji korisnik ne može postići na računalu spojenom kod kuće. Iz ovoga zapravo možete zaključiti da i sami možete hostati svoje stranice, no pored solidne brzine uploada morali biste imati statičku IP adresu što će vas dodatno koštati. Stoga je sigurnije i bolje rješenje zakupiti nekakav hosting paket za koji će se brinuti netko drugi umjesto vas.

Paketi u Ponudi →

WEB HOSTING

Windows & Linux Web Hosting. Nova i potpuno modernizirana cloud hosting platforma dizajnirana je za potrebe ozbiljnih poduzetnika koji ne žele razmišljati o hostingu već im je najbitnije da hosting jednostavno radi.

WEB HOSTING

Dodatna hostVPS SERVERI

Cloud platforma smještena je u Zagrebu i vaš VPS će imati hrvatsku IP adresu, što je bitno ukoliko je vaše ciljano tržište u Hrvatskoj, jer će pristup serveru biti brži nego što bi to bio slučaj da se server nalazi u inozemstvu.

VPS SERVERI

SSL CERTIFIKATI

Namjenski SSL Certifikati. Osigurajte poslovanje i spriječite krađu brojeva kreditnih kartica, e-mail adresa, osobnih podataka i lozinki. Nudimo tri najveća svjetska branda SSL certifikata za svaku namjenu: GeoTrust, Comodo i Symantec.

SSL CERTIFIKATI